Električarski radovi

Kvalitetno i povoljno izvodimo razne vrste električarskih radova u vašem domu ili poslovnom prostoru. Višegodišnje iskustvo uz jamstvo. Nazovite nas za dodatne informacije.

 • Zamjena utičnica i prekidača
 • Zamjena grla žarulje
 • Zamjena ili postavljanje rasvjetnog tijela
 • Postavljanje portafona i zvonaca
 • Spajanje električnih uređaja kućanstva (nape, kuhala, perilica)
 • Izmještaj ili dogradnja rasvjetnih tijela
 • Ostali radovi
ZAMJENA UTIČNICA I PREKIDAČA
Utičnice i prekidači su elementi elektronaponske instalacije koji su najizloženiji oštećenjima, pregorijevanju i gubitku funkcije. Do gubitka funkcija najčešće dolazi mehaničkim oštećenjima izvana ili pregorijevanjem iznutra. Oštećene elemente nužno je pravovremeno zamijeniti kako ne bi dolazilo do varničenja, kratkog spoja i daljnjeg oštećenja instalacije. Utičnice montiramo kao jednostruke, dvostruke ili višestruke. Prekidače montiramo kao jednostruke, dvostruke izmjenične ili križne. U slučaju posebnih potreba za načinima rasvjete prostora odnosno mogućnosti uključivanja/isključivanja rasvjete, nakon konzultacija s vlasnikom, određujemo odabir prekidača te eventualno dodajemo senzore i tajmere čime se postiže optimalna dostupnost uključenju/isključenju rasvjete, najsigurniji način aktivacije svjetla te optimalni interval trajanja osvjetljenja.
ZAMJENA GRLA ŽARULJE
Grlo žarulje, sijalice najizloženije je djelovanju temperature koja se razvija u sijalici te je podložno djelovanju mehaničkih oštećenja. Grlo bez adekvatnog spoja sa sijalicom predstavlja izvor varničenja i povećanog zagrijavanja što može prouzročiti daljnja oštećenja na rasvjetnom tijelu i instalaciji.Oštećena i pregorena grla potrebno je zamijeniti u prioritetu.
POSTAVLJANJE RASVJETNOG TIJELA
Rasvjetna tijela mijenjamo, u slučaju kvara i nemogućnosti popravka ili zbog postavljanja modernijeg i ljepšeg rasvjetnog tijela, prema želji naručitelja. Kod rasvjetnog tijela potrebno je voditi računa o optimalnom pričvršćenju u podlogu, funkcionalnom i estetski prihvatljivom smještaju u prostoru te kvalitetnom priključivanju na elektronaponsku mrežu. Kod unutarnje rasvjete postavljamo: lustere, plafonijere, visilice, ugradbenu led rasvjetu s raznim efektima (npr: ”zvjezdano nebo”, rasvjeta u boji, rasvjeta kuhinjskih elemenata i sl.) Kod vanjske rasvjete najčešće montiramo: reflektore s i bez senzora, naizmjenično ili križno uključivanje obične rasvjete ili rasvjete s vremenskom regulacijom. Ako želimo izmjestiti rasvjetno tijelo na neko drugo mjesto potrebno je izvršiti dogradnju instalacije te uspostaviti novo mjesto na kojem će se izvršiti priključenje rasvjetnog tijela. Ovisno o tome radi li se o unutarnjoj ili vanjskoj montaži potrebno je primijeniti materijale koji odgovaraju spomenutom načinu montaže.
POSTAVLJANJE PORTAFONA I ZVONACA
Jedinice portafona najčešće se kvare uslijed mehaničkog oštećenja ili pregorijevanja na unutarnjoj ili vanjskoj jedinici.Po potrebi se mijenja oštećeni dio ili cijele jedinice.Tipkala zvonaca se najčešće kvare uslijed mehaničkih oštećenja i udara
SPAJANJE ELEKTRIČNIH UREĐAJA KUĆANSTVA
Električne uređaje kućanstva:
 • Perilice rublja
 • Perilice suđa
 • Nape
 • Električni bojleri

Postavljamo na predviđeno mjesto u smislu: funkcije, priključaka i mogućnosti upravljanja i uključivanja.

Perilice rublja: postavljamo na za to predviđeno mjesto koje sadrži priključak dovoda i odvodnje kao i pristup naponskoj mreži.Bitno je osigurati dovodni vodič adekvatnog presjeka kako ne bi dolazilo do pregrijavanja i oštećenja instalacije i uređaja.

Perilice suđa: također postavljamo na za to predviđeno mjesto, kao samostojeće ili ugradbene. Vrlo bitno je sva crijeva dovoda vode i odvodnje pravilno postaviti kako ne bi došlo do procurenja i time oštećenja kuhinjskog namještaja.

Nape: u sklopu kuhinjskih elemenata ili odvojeno. Ventilacijske nape s odvodom zraka u atmosferu/ventilacijski otvor ili nape sa zatvorenom cirkulacijom i ugljenim filterom. Budući da je većina napa u sastavu kuhinjskih elemenata vrlo bitno je voditi računa o estetskom dojmu te pravilima postavljanja (udaljenosti od grijaće ploče, visini, dubini..). Za napu se najčešće koristi zajednički naponski vodič budući da uređaj nema veliku snagu.Vrlo bitno je cijev odvodnog zraka montirati tako da dobro prianja te da nema nepotrebnih pregiba čime osiguravamo nesmetan protok zraka prema atmosferi/ventilacijskom otvoru. Na navedeni način osiguravamo nesmetan, bez šumova te dugovječan rad uređaja.

IZMJEŠTAJ ILI DOGRADNJA RASVJETNIH TIJELA
Rasvjetna tijela unutarnje ili vanjske rasvjete ponekad je potrebno izmjestiti s ciljem bolje pozicije rasvjetnog tijela ili estetike. Ovisno o tome govorimo li o unutarnjoj ili vanjskoj rasvjeti primjenjujemo prikladne materijale: kablove, kanalice, fleksibilne cijevi kao i adekvatna rasvjetna tijela. Izmještanje je moguće obaviti pomoću postojeće instalacije a ponekad je jeftinije i lakše napraviti posve novu instalaciju. Zahtjevi naručitelja uz pravila struke jesu prioriteti.
OSTALI RADOVI
Testiranje i promjena osigurača, ugradnja tajmera, senzora i regulacije.
Haus majstor električar
Električarski radovi u domu - kućni majstor, cjenik
Kućni majstor električar
0
Popravka ove godine
0
Novih klijenata ove godine
0
I više zadovljnih klijenata
Koje su prednosti naših usluga?
Prikladna cijena i garancija
za izvedene radove
Na pravom ste mjestu, mi smo specijalisti za sve vrste majstorskih radova koji spadaju u domenu popravaka koje mnogi nazivaju sitnim popravcima. Uštedite vrijeme i novac…za nas ne postoje sitni poslovi... I najmanji zahvat za nas je dostojan vrhunske profesionalne pažnje i najvišeg standarda kvalitete. !
kućni majstor vinkovci-vukovar-osijek
zovite 24/7
091 605 6206
Imate pitanja za nas?
pošaljite nam poruku