Ostali majstorski popravci
Kućni majstor VINKOVCI - VUKOVAR - OSIJEK
ostali popravci
  • Bušenje rupa
  • Postavljanje slika i polica
  • Postavljanje karniša
  • Montaža ventilacije
  • Postavljanje tuš kabina i zavjesa
  • Popravak ili zamjena brava
  • Podmazivanje vrata ili prozora
  • Popravci roleta i postavljanje žaluzina
BUŠENJE RUPA
Bušenje rupa, u svrhu pričvršćenja nekog predmeta na zid ili strop, umetanjem tiple i vijka zahtijeva poštivanje određenih pravila. Različiti materijali imaju različitu nosivu snagu: puni beton s armaturom, zid od pune cigle, poroznog betona, šuplje cigle, siporex blokova ili gips ploča te prema tome određujemo promjer i dubinu rupe te vrstu tiple i vijka. Ako naručitelj želi samostalno montirati rado savjetujemo o daljnjim koracima nakon bušenja.
POSTAVLJANJE SLIKA I POLICA
Postavljanje slika započinjemo određivanjem okvirne pozicije i rasporeda slika ako ih ima više. Nakon toga, prema želji naručitelja, simuliramo različite pozicije slika te njihov međusobni raspored. Bušimo na željenoj poziciji a ako postoji više pričvrsnih elemenata dovodimo ih u libelu i vertikalu. Postavljanje polica započinjemo određivanjem pozicije police tako da se budući predviđeni sadržaj može uredno smjestiti na policu. Bitno je da polica bude optimalno pozicionirana kako bi bila funkcionalna i djelovala estetski. U slučaju da imamo više polica u nizu, potrebno je odrediti simetriju te da uzajamno čine funkcionalnu cjelinu. Vrlo bitno je koristiti primjerene nosače a ako ne postoje gotovi (kupovni) izrađujemo nosače po mjeri. Nosač je vrlo važno dobro učvrstiti za podlogu, dovesti ga u mjere, libelu i vertikalu.
POSTAVLJANJE KARNIŠA
Karnišu postavljamo ovisno o tipu karniše i vrsti nosača. Prije postavljanja bitno je odrediti pozicije budućih nosača tako da ne smetaju kutu otvaranja prozora ta da budu u simetriji u odnosu na okno prozora. Kada smo odredili mjere pristupamo bušenju rupa i učvršćivanju nosača. O vrsti podloge ovisi način bušenja te primjena određene vrste tiple i vijka. Nosači trebaju biti dobro stegnuti a time nosiva šipka ili tijelo karniše dobiva primjerenu čvrstoću i nosivost.
MONTAŽA VENTILACIJE
Ventilaciju ugrađujemo u prostorije gdje je potrebno izbaciti zrak zasićen vodenom parom ili nečistim plinovima a ubaciti čisti zrak. Najčešće se radi o kupaonicama i toaletima, smočnicama i kuhinjama ili radionicama gdje se primjenjuju otapala. Vrstu ventilatora određujemo prema volumenu zraka i potrebnoj brzini protoka zraka. Ako ne postoje prikladni otvori u zidu potrebno je izbušiti rupu za smještaj ventilatora ili ventilacijske cijevi kojom otpadni zrak izbacujemo u atmosferu. Ugrađujemo ventilatore s direktnim prekidanjem ili odgođenim prekidanjem (tajmerom) ili po potrebama a prema zahtjevu naručitelja.
POSTAVLJANJE TUŠ KABINA, ZAVJESA I PARAVANA

Ovisno o vrsti tuš kabine potrebno je izvršiti pripremu. Ako se radi o tuš kabinama koje su zasebna cjelina, samostojeće Wellness ili otvorene tuš kabine s profilima.

Wellness tuš kabina u obliku kapsule uglavnom se postavlja u kut kupaonice ali može i uza zid kao polukružna. Potreban je prikladan promjer odvodne cijevi te dovod tople i hladne vode. Često ovakve kabine imaju i električne dodatke: pumpe i glazbu te je potrebno osigurati i primjereno napajanje s električne mreže. Kabina se sastavlja u sekcijama: donji i gornji dio. Nakon sastavljanja i priključivanja na mrežu dodaju se stakleni dijelovi, podešava se ravnina, libela i zazori te se pod opterećenjem testiraju sve funkcije.

Otvorena tuš kabina sastoji se od profila koje montiramo na previđen prostor obložen pločicama ili iznad otvorenog korita tuš kade. Profile je potrebno adekvatno učvrstiti i povezati te pažljivo umetnuti stakla s brtvama. Nakon što smo postigli sve zadane mjere, kuteve te su svi elementi u libeli sve spojeve pažljivo popunjavamo masom kako bismo dobili potpuno nepropusnu tuš kabinu.

Postavljanje tuš zavjese i paravana
Nosači za tuš zavjese; gotovi ili ručno izrađeni trebaju biti prikladno učvršćeni te postavljeni tako da zavjesa uredno klizi po profilu te samu zavjesu usmjerava unutar tuš kade čime mlaz vode prilikom tuširanja bude također usmjeren u slivnik.
POPRAVAK ILI ZAMJENA BRAVA
Popravak i zamjena brava na vanjskim ulaznim ili unutrašnjim vratima. Podmazivanje mehanizma brave ili podešavanje zazora.
PODMAZIVANJE VRATA ILI PROZORA
Vrata i prozori su intenzivno izloženi trenju metala ali i atmosferskim utjecajima te ih je potrebno redovito održavati i podmazivati. Današnji prozori i vrata sadrže mehanizme koji su osjetljivi na nedostatak maziva te ako duže vremena takva stolarija funkcionira nepodmazana dolazi do oštećenja vodilica, puknuća i deformacija.
POPRAVCI ROLETA I POSTAVLJANJE ŽALUZINA

Uslijed intenzivne izloženosti opterećenju i atmosferskim utjecajima rolete se habaju, oštećuju te dolazi do puknuća vitalnih dijelova.

Najčešći kvar je puknuće trake namotaja čime je onemogućeno podizanje rolete a time često dolazi i do zaglavljenja kalema rolete. Potrebno je otvoriti kutiju kalema-namotaja, osloboditi namotaj rolete od kalema te izvaditi mehanizam. Promijeniti traku namotaja a po potrebi i oštećene nosače i ležajeve. Uslijed puknuća dijela rolete ili upotrebe prevelike sile moguće je puknuće nekog članka rolete. Mijenjamo oštećeni članak ili po potrebi cijelu roletu. Kod električno pokretane rolete postoji mogućnost kvara ili pregorijevanja na elektromotoru. Namotaj rolete potrebno je centrirati čime izbjegavamo zaglavljivanje rolete i puknuće dijelova. Ukoliko želimo imati funkcionalne rolete potrebno ih je redovito održavati.

Postavljanje žaluzina obavljamo za privatne i poslovne prostore. Žaluzine kupujete sami ili ih mi dobavljamo, izrezane na mjeru za vaš prostor. Žaluzine kao moderan i funkcionalan detalj sve više dobivaju na značaju.

Zamjena i popravak prozora i roleta - kućni majstor
Zamjena i popravak brave na vratima - kućni majstor
0
Popravka ove godine
0
Novih klijenata ove godine
0
I više zadovljnih klijenata
Koje su prednosti naših usluga?
prikladna cijena i garancija
za izvedene radove
Na pravom ste mjestu, mi smo specijalisti za sve vrste majstorskih radova koji spadaju u domenu popravaka koje mnogi nazivaju sitnim popravcima. Uštedite vrijeme i novac…za nas ne postoje sitni poslovi... I najmanji zahvat za nas je dostojan vrhunske profesionalne pažnje i najvišeg standarda kvalitete. !
kućni majstor vinkovci-vukovar-osijek
zovite 24/7
091 605 6206
Imate pitanja za nas?
pošaljite nam poruku