Montaža i postavljanje knaufa

 Knauf na strop

Strop u spavaćoj sobi trebalo je spustiti te ugraditi rasvjetu sa mogučnošću regulacije intenziteta svetla. Na zidove su postavljeni UD profili te CD poprečni profili. Na tako postavljenu konstrukciju postavljene su knauf ploče, izbušene rupe za lampe te postavljena naponska instalacija vodičima 3×1,5mm2. Sve lampe spojene su međusobno i naposljetku na trafo i naponsku mrežu. Ugrađen je regulator –dimmer kojim se uključuje svjetlo i regulira jačina svjetlosti. Knauf spojevi su bandažirani i gletani, obrušeni ..a cijeli spušteni strop je obojan u postojeću boju zida a postojeći zidovi su osvježeni jednim premazom boje. Ne primjeti se bilo kakav spoj, površina je homogena a lampe integrirane.

Knauf na zid

Postojeći  zidovi bili su loši i neravni, izolacija je bila loša. Na postojeće zidove postavljena je kontrukcija od CD I UD profila. Tako nastala mreža ispunjena je izolaciom-staklenmom vunom i folijom te zatvoren Knauf pločama. Površina je bandažirana i pregletana, obrušena i obojena u bijelu boju.

Zidna obloga kamen

Postojeći šank od knaufa smo obložoli u dekoratoni kamen. Knauf podloga je impregnirana radi boljeg prijanjanja ljepila za kamen. Nakon sušenja nanosimo ljepilo i iskrojene ploče kamena. Svaki red je po potrebi fiksiran (dok ljepilo ne prihvati). Jednaki razmaci među pločama kamena osigurani su plastičnim križićima. Prethodno iskrojeni kamen složen je i zalijepljen a nakon sušenja svi spojevi su popunjeni tako da smo dobili homogenu cjelinu, estetski oblikovano i čisto. Na koncu smo postavili ukrasne lajsne.r