Ugradnja i popravak sanitarne opreme

Postavljanje slavina na sudoper.

Ovisno o tome radi li se o visokotlačnim ili niskotačnim slavinama vrši se ugradnja ili zajena postojećih slavina. Slavine tokom vremana počinju propuštati a najčešći uzrok je natoaloženi kamenac koji cijevi učini krutima a brtve propusnima. Slavina se može reparirati ali je troaš takvog zshvata sluolji od kupovine nove slavine stoga se najčešće popravak slavine odnosi na zamjenu iste.

Kod kuhinjske slavine najčešće govorimo o kenorućnoj mješalici vode koja se montra na korito sudopera, rjeđe na zid. Niskotlačna slavina se montira u slučaju kada imamo prioremu tople vode preko električnog bojlera dok visokotlačna u slučaju opskrbe voe iz toplane ili putem kombi bojlera.

Potrebno je staru slavinu izvaditi, ponekad se skida cijeli lavabo a kuhinjske slavine odvrtanjem pričvrsnica na dnu slavine. Potrebno je proijeniti i sva crijeva i brtve koje se nalaze na pričvrsnoj matici. Nakon fuksiranja slavine , spajaju se crijeva i sifon te se tako montirana slavina probno ispituje na nepropusnost i funkcionalnost.

Popavak vodikotlića koji moeže biti nadžbukni ili podzbukni (ugradbeni). Ugradbeni vodokotlić se servisira preko ulazne jedinice. Obzorom na vrlo sučene uvjete rada potrebno je pouznavati kotlić kako bi svaki dio bio ispravno namješten. Kvarovi i procurenja se najčešće događaju na usisnom ventilu ili izlaznom modulu gdje brtva biva oštećene i propušta vodu u školjku.