Vodoinstalaterski radovi

Kompletna usluga servisa i montaža sanitarija uz prihvatljive rokove izvođenja i jamstvo na izvedene radove. Nazovite za neobavezujuću informativnu ponudu za Vaš konkretan slučaj.

 • Zamjena sifona i manšeta na lavabou ili sudoperu
 • Zamjena gumica na slavinama i promjena perlatora
 • Zamjena slavine (armature, pipe)
 • Odčepljivanje odvoda
 • Zamjena dovodnih ili odvodnih crijeva za perilice rublja/posuđa
 • Spajanje sudopera na instalaciju
 • Spajanje perilice rublja ili suđa na instalaciju
 • Skidanje kamenca sa sanitarija
 • Silikoniranje sudopera, sanitarija,skidanje kamenca
 • Ostali radovi
ZAMJENA SIFONA I MANŠETA

Tijekom vremena u sifonima se sakupljaju nečistoće koje sprječavaju otjecanje vode i (ako se radi o metalnom sifonu umivaonika ili bidea) uzrokuju koroziju. Sakupljena voda, u začepljenom sifonu, dodatno stvara nakupine kamenca koji oštećuje brtve što dovodi do procurenja.

Sifoni na sudoperu su podložni sakupljanju tvrdokornih masnoća koje se talože i na stijenkama odvodnih cijevi. Budući da većina vlasnika rijetko koriste sredstva za otapanje masnoća čime bi se pročistile stijenke sifona i cijevi do intervencije dolazi tek nakon što se odvod začepi.

Nakon odčepljivanja odvoda sudopera moguće je očistiti sifon i promijeniti brtve ali s obzirom na cijenu/učinak najčešće mijenjamo sifon i pripadajuću manšetu.

Kod odvoda lavaboa također su problem mehaničke nečistoće naslaga sapuna i kose što u slučajevima metalnog sifona dovodi do oštećenja korozijom te procurenja kroz tako oštećen sifon. I u ovom slučaju mijenjamo sifon i manšetu te tako dobivamo nepropustan spoj i nesmetano otjecanje vode.

ZAMJENA GUMICA I PERLATORA NA SLAVINAMA

Problem curenja i kapanja na slavinama najčešće je prouzročen istrošenim brtvama (gumicama). Kod jednoručnih miješalica potrebno je izvršiti zamjenu unutarnjeg uloška ili zamijeniti cijelu armaturu. Kod klasičnih (starijih) dvoručnih slavina, moguće je promijeniti samu brtvu na ventilu ili promijeniti cijeli ventil slavine, ovisno o tome da li je procurenje na hladnoj ili toploj vodi.

Perlatori na slavinama često nakupljaju kamenac te ih je potrebno zamijeniti kako bi protok vode bio postojan i ujednačen. Posebno su problem neprotočne slavine, uslijed začepljenih perlatora, što je prouzročuje smanjeni protok te otežano aktiviranje protočnog bojlera.

ZAMJENA SLAVINE

Zamjenu slavine (pipe, armature) potrebno je izvršiti ako je popravak nemoguć ili bi cijena zahvata bila veća od cijene nove slavine.

ODČEPLJIVANJE ODVODA

Odvodi sudopera, umivaonika,kada i slično vrlo često nakupljaju nečistoće koje uzrokuju začepljenje. Da bi se trajno uklonio uzrok začepljenja potrebno je ne samo uspostaviti oticanje vode već otkloniti i nakupine koje bi mogle u skoro vrijeme ponovo uzrokovati začepljenje.

ZAMJENA DOVODNIH ILI ODVODNIH CRIJEVA PERILICE

Na perilicama rublja ili suđa dovodna i odvodna crijeva podložna su procurenjima te ih je tijekom vremena potrebno zamijeniti. Često uzrok nepropusnosti crijeva leži u oštećenim brtvama na spojevima koje po potrebi mijenjamo i uspostavljamo punu funkciju dovoda i odvoda vode.

SPAJANJE SUDOPERA NA INSTALACIJU ODVODNJE

Vrši se adekvatnim priključnim elementima, kao što su sifoni ili specijalna odvodna crijeva. Pri tome je vrlo bitno voditi računa o tehničkim parametrima kao što su tlakovi i presjeci kao bi se osigurala nepropusnost u različitim režimima rada i pod opterećenjem.

Ako se mijenja korito sudopera ili postavlja novo korito (u slučaju ugradnje nove kuhinje) potrebno je korito adekvatno pričvrstiti spojnim vijcima i žabicama u otvor (na radnoj ploči) koji je prethodno izrezan na točno zadanu mjeru. Presjek otvora na radnoj ploči potrebno je zaštiti silikonskom masom kako (u slučaju procurenja) ne bi došlo do oštećenja iverala. Korito sudopera potrebno je primjereno zadihtati originalnom masom koja dolazi uz korito te dodatno prozirnom silikonskom masom. Na tako učvršćeno korito spajamo sifon i manšetu na otvor odvoda u zidu.

SPAJANJE PERILICE RUBLJA ILI SUĐA NA INSTALACIJU

Perilice rublja ili suđa imaju tri elementa spajanja: naponska mreža, dovod vode i odvodnja vode.

Naponska mreža adekvatna za spajanje ovih uređaja: 220-240 V, 50 Hz, 10 A osigurano putem trožilnog kabla 2,5 mm kvadratna a prema uputstvima proizvođača pojedine marke uređaja.

Dovod vode osiguravamo putem posebnog ventila koji se u svakom trenutku može odvojeno zatvoriti a odvod putem direktnog spoja na odvodni priključak ili putem priključka na sifon u sastavu sudopera.Protok dovodne vode mora biti adekvatan kako ne bi dolazilo do prekida napajanja vodom te kvarova na uređaju. Odvodne vode također trebaju imati nesmetan protok te biti čvrsto stegnute i nepropusne.

SILIKONIRANJE SUDOPERA, SANITARIJA,SKIDANJE KAMENCA

Vrši se kako bi se osigurala nepropusnost i prodor vode u smjerovima koji ne vode u pravcu odvoda. Kamenac je redovita pojava na sanitarnim elementima te ga je potrebno u određenim intervalima odstraniti kako ne bi dolazilo do ”okorjelih” naslaga koje kasnije ne bi bilo moguće kvalitetno ukloniti. Nakon postavljanja novog lavaboa također je potrebno silikonom zapuniti prostor između lavaboa i pločica te osim prodora vode osigurati primjeren estetski izgled.

OSTALI RADOVI
 • Promjena kutnih ventila
 • Ugradnja koljena
 • Dogradnja instalacije, promjena cijevi
 • Dislociranje instalacije dovoda i odvoda
Vodoinstalaterski radovi u domu - kućni majstor, cjenik
Spajanje perilice rublja - kućni majstor, cjenik
Spajanje vodokotlića - kućni majstor, cjenik
0
Popravka ove godine
0
Novih klijenata ove godine
0
I više zadovljnih klijenata
Koje su prednosti naših usluga?
prikladna cijena i garancija
za izvedene radove
Na pravom ste mjestu, mi smo specijalisti za sve vrste majstorskih radova koji spadaju u domenu popravaka koje mnogi nazivaju sitnim popravcima. Uštedite vrijeme i novac…za nas ne postoje sitni poslovi... I najmanji zahvat za nas je dostojan vrhunske profesionalne pažnje i najvišeg standarda kvalitete. !
kućni majstor vinkovci-vukovar-osijek
zovite 24/7
091 605 6206
Imate pitanja za nas?
pošaljite nam poruku